Kabas Mechelen - Ons team

Aangename kennismaking! Wij staan dagelijks klaar om jullie te helpen in de winkel. Je kan bij ons terecht met al jullie vragen rond verpakkingsvrij leven en gezonde biologische voeding!

Anneleen
-Bestuurder
-Winkelbediende
-Aanspreekpunt
Elien
-Winkelbediende
-Algemene Werking
Anne
-Winkelbediende
-Smaakmaker
Nele
-Media en Marketing
Peter
-Bestuurder


Onze visie

Kabas kiest ervoor om een assortiment aan te bieden van nauwkeurig geselecteerde en kwalitatieve voeding, onderhoudsproducten en gebruiksvoorwerpen. Dit alles onder de noemer verpakkingsvrij. Op deze manier willen we de consument de kans geven om dagdagelijks verpakkingsvrij(er) te leven. Deze milieubewuste levensstijl maakt het mogelijk om stil te staan bij de hoeveelheid verpakking rondom ons en vooral om daar zelf iets aan te veranderen. Tenslotte is verpakking niet alleen belastend voor het milieu maar is het ook duurder. En die kost investeren wij liever in de kwaliteit van het product dan in de verpakking errond.

Ons beleid

Zoals u hierboven kan lezen, biedt Kabas producten aan die verpakkingsvrij zijn. Dit natuurlijk in de mate van het mogelijke. Niet alles kan volledig verpakkingsvrij aangeboden worden omdat we gebonden blijven aan het gamma van onze leveranciers. Ook laat de wetgeving in België niet toe om alles verpakkingsvrij aan te bieden. Als er verpakking bij komt kijken, houden wij er echter wel rekening mee dat het om de milieuvriendelijke opties gaat, bvb.: composteerbare verpakkingen, ecologisch papier… . Naast de zuil ‘verpakkingsvrij’ streven we er ook naar om een zo lokaal en biologisch mogelijk aanbod bij elkaar te krijgen. Streekproducten krijgen bij ons dus steeds voorrang. Op die manier steunen we de lokale economie en promoten we de korte keten. Ook biologisch geteelde voeding is gezonder voor jouw lichaam en milder voor landbouwgronden, dieren en milieu. Tenslotte worden er in onze winkel geen vleeswaren verkocht omdat de impact van veeteelt op onze atmosfeer naar ons gevoel niet past bij de algemene visie van onze winkel.

Hoe maak jij het verschil?

Simpelweg door te winkelen in een verpakkingsvrije winkel zoals Kabas bepaal je zelf jouw afvalberg! En zonder verpakking is dat nog maar een klein heuveltje. Verpakkingsvrij winkelen vergt misschien wat meer planning en voorbereiding maar door gepland te winkelen verklein je eveneens de kans op voedseloverschotten en impulsaankopen. Er wordt bewuster geconsumeerd en de waardering voor het product staat centraal. Nostalgie… Bovendien heb je misschien al gemerkt dat we het steeds hebben over ‘verpakkingsvrij(er)’. En dat is nu net waar het om draait. Vanaf dag 1 overstappen naar een leven zonder verpakking is niet makkelijk. Kabas is er dan ook voor de consument om geleidelijk aan mee te groeien in deze manier van winkelen. Zoek je tips? Heb je vragen of wil je extra uitleg? Wij doen ons uiterste best om ook op dat vlak een aanspreekpunt te zijn voor iedereen.